Heb je een positieve zwangerschapstest? Meld je dan aan bij onze praktijk! Dan zullen wij zo snel mogelijk contact met jou opnemen voor het inplannen van een intakegesprek en eerste echo rond 8 weken.
Je wordt ingedeeld in je eigen team met verloskundigen. Bij Eva van Hoorn zijn er twee teams: rood en blauw. Je eigen team van verloskundigen leer je tijdens de zwangerschap steeds beter kennen en wij jou. Heb je voorkeur voor een team? Dat mag je altijd doorgeven. Beide teams werken door het hele werkgebied.
De eerste
afspraak
Vervolgcontroles
De reis van je zwangerschap
Partners
Vragen?
Voor dit eerste gesprek plannen we graag wat langer de tijd, zodat we jou beter leren kennen. Graag willen wij weten hoe het voor je is om zwanger te zijn en is er ruimte om al jullie vragen te beantwoorden. Om jouw zwangerschap zo goed mogelijk te begeleiden hebben wij medische gegevens van jou, je partner en jullie familie nodig. We bespreken wat jouw wensen en behoeftes zijn voor de rest van jouw zwangerschap. Ook geven wij de nodige informatie over prenatale testen, eventuele echo’s tijdens de zwangerschap, het bloedonderzoek en wat je van ons kunt verwachten.
Tijdens de hele zwangerschap kom je gemiddeld 14 keer op controle bij ons. Tijdens deze vervolgcontroles beantwoorden wij jouw vragen, geven informatie over eet- en leefgewoonten en geven tips om eventuele klachten tijdens de zwangerschap te voorkomen of verminderen. Wij controleren jouw bloeddruk, conditie en de groei en ligging van de baby. Naarmate de zwangerschap vordert zien we jou steeds vaker, in de laatste maand zelfs iedere week. Vind je de volgende afspraak te lang duren of ben je ongerust? Bel ons, dan plannen we eerder een afspraak met je in.
Om dit voor jou overzichtelijk te maken hebben we de ‘De reis van je zwangerschap’ gemaakt, waarin bovenstaande in een overzicht voor je hebben neergezet. Bekijk dit hier.
Heb je naast onze verloskundige zorg nog behoefte aan extra zorg? Zoals een coach, psycholoog, diëtiste of lactatiekundige, dan kan dat ook. Wij hebben een aantal partners waar we mee samenwerken en die tot jouw beschikking staan als dat nodig of gewenst is.
Heb je vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen. Elk team heeft haar eigen mobiele nummer die dag en nacht bereikbaar is voor bevallingen, zorgen of dringende vragen. Ook heeft ieder team een e-mailadres en maken wij gebruik van Whatsapp waar je laagdrempelig een berichtje naartoe kan sturen. Doe dit niet als je iets dringends hebt! Bel dan, dat is sneller.
De NIPT
U kunt laten onderzoeken (screenen) of u mogelijk zwanger bent van een kind met
down-, edwards- of patausyndroom. Dit onderzoek is al vroeg in de zwangerschap.
Uw verloskundig zorgverlener vraagt bij het eerste bezoek of u meer wilt weten over de screening op down-, edwards- en patausyndroom.
Echo’s tijdens de zwangerschap
Bij Eva van Hoorn kun je terecht voor alle echo’s die nodig zijn tijdens de zwangerschap. Ook als je behoefte hebt aan een extra echo of als er medische echo’s nodig zijn kun je bij jouw eigen echoscopisten terecht.
IN HUIS HEBBEN
Voor een goede bevalling en kraamtijd heb je thuis het een en ander nodig. Of je thuis bevalt of in het ziekenhuis, het is aan te raden bij 37 weken zwangerschap de volgende zaken in je huis op orde te hebben:
- Je bed moet tijdens de bevalling en kraamtijd een hoogte hebben van ongeveer 80 cm. Hiervoor kun je vanaf de 36e week klossen (bedverhogers) huren bij medipoint.nl of www.duxxie.nl.
- Tas voor het ziekenhuis klaar hebben vanaf 36 weken
- Klik hier voor een lijst met benodigdheden voor je kindje
Bij Eva van Hoorn hebben wij een eigen (gratis) voorlichtingsavond over de bevalling. Die wordt gegeven door een verloskunde en kraamverzorgende van Eva van Hoorn. Dit zijn gezellige en informatieve avonden, kom gerust met je eventuele partner.
VOORBEREIDING
Naast folders en algemene informatie over je zwangerschap ga je je in deze periode ook voorbereiden op de komst van je kindje. Je gaat naar baby winkels om te kijken wat je nodig hebt en besteld het één en ander online. Leuke dingen! Maar waar moet je nog meer aan denken?
Kraamzorg is belangrijk voor de periode na de geboorte van je kindje. Eva van Hoorn heeft haar eigen kraamverzorgenden! Klik hier voor meer informatie over kraamzorg.
Erkenning: Als je niet getrouwd bent is het belangrijk dat je ‘erkenning van het ongeboren kind’ regelt. Dit kan bij de gemeente Hoorn gedaan worden. Maak hiervoor online een afspraak.
Cursus: Denk ook eens aan een zwangerschapscursus als voorbereiding op de bevalling. Er zijn er zoveel! Klik hier voor alle mogelijkheden in deze regio en kijk wat er bij jou past.
Kraampakket: Hierin zitten spullen die nodig zijn voor de bevalling of als je net bevallen bent. Vraag bij jouw zorgverzekering na of je recht hebt op een kraampakket, zo niet dan kun je zelf een kraampakket kopen.
Kinkhoestvaccinatie (de 22 wekenprik): Wist je dat baby’s de eerste maanden niet beschermd zijn tegen kinkhoest? En dat kinkhoest juist voor baby’s heel ernstig kan zijn? Met een vaccinatie tijdens je zwangerschap kun je jouw kind meteen vanaf de geboorte beschermen tegen kinkhoest. Klik hier voor meer informatie over de kinkhoestvaccinatie.
Wat als het anders loopt?
Helaas gaat niet elke zwangerschap goed… Ook in deze periode staan we voor je klaar. Als je bloedverlies hebt of uit een echo blijkt dat het niet goed zit krijg je van ons de juiste informatie. We kijken waar je behoefte ligt en wat voor je kunnen betekenen. Je staat er niet alleen voor!
Ook als de zwangerschap eigenlijk helemaal niet gepland was of zelfs ongewenst. Laat het ons weten en we helpen je duidelijkheid te krijgen en een volgende stap te bepalen.
Tijdens de zwangerschap krijg je via heel veel kanalen informatie. Social-media, verschillende websites en natuurlijk van je oma, moeder, zus of vriendin. Het is soms wel lastig om dan nog de juiste informatie te vinden! Als je twijfelt stel je vragen dan aan ons. Maar als je graag online wilt lezen verwijzen wij je graag naar de volgende website: www.deverloskundige.nl. Deze website is gemaakt door onze beroepsgroep en heeft betrouwbare informatie.