SPOED? 24/7 BEREIKBAAR   team blauw: 06-10631464     team rood: 06-54383524

Kinderwens

Kinderwens / preconceptie

Heb je een
kinderwens?

De verloskundige… niet meteen de eerste waar je aan denkt als je zwanger wil worden. Maar we kunnen zeker wat voor jou betekenen!

We gaan eerst kijken naar jullie voorgeschiedenis: er wordt gekeken naar jullie algehele gezondheid, naar doorgemaakte ziekten, operaties en meer. Daarnaast willen we jullie leefstijl in kaart brengen: wordt er gerookt, alcohol gedronken of drugs gebruikt? Gebruik je medicijnen?

Daarna willen we een beeld krijgen van de familie: komt daar bijvoorbeeld suikerziekte of hoge bloeddruk voor? En is iedereen gezond geboren?

Op deze manier kunnen we een goed beeld krijgen of er voor of tijdens de zwangerschap redenen zijn voor extra controles. Aan de hand van de gestelde vragen kunnen wij jullie informatie en advies geven over bijvoorbeeld een gezonde(re) leefstijl en voeding. Ook beoordelen wij of het bijvoorbeeld nodig is om medicatie aan te passen.

Daarnaast willen we natuurlijk ook weten hoe de menstruele cyclus nu gaat en hier inzicht in krijgen én geven.

Ben je zwanger van je tweede of volgend kindje? Dan kan het ook zijn dat je vragen of zorgen hebt over een voorgaande zwangerschap. Ook hier is dan tijd en ruimte voor om dit te bespreken.

Wil je graag bij ons langskomen voor een preconceptie consult? Dat is uiteraard mogelijk. Bel met de praktijk (0229-217019) en maak een afspraak met één van ons! We plannen dan een afspraak in van ongeveer 30 minuten. Verwacht je langer nodig te hebben? Geef dit dan aan.

Het consult wordt vergoed door je zorgverzekering.