SPOED? 24/7 BEREIKBAAR   team blauw: 06-10631464     team rood: 06-54383524

Mieke Slippens

Verloskundige, afwezig t/m september 2023

Waar ben je zelf geboren?
Ik ben zelf geboren in Nibbixwoud, thuis als eerste van de 4 kinderen.

Heb je kinderen?
Ja, Loena en Lenn

Waar ben je bevallen?
Ik ben bij mijn dochter in het Dijklanderziekenhuis bevallen. Er waren zorgen over de groei van ons kindje, waardoor ik moest worden ingeleid. Ik vond het een hele bijzondere en mooie ervaring.

Bij onze zoon ben ik heel snel thuis bevallen. Het was een prachtige ervaring! Heel bijzonder; het ging ineens zo snel dat ik mijn collega te laat heb gebeld, uiteindelijk was Lenn zelfs al geboren voordat zij er was. Hierdoor een hele intieme setting: samen met mijn partner, dochter nog in bed en vlak na de geboorte kwam mijn collega binnen. Fantastisch!

Waar en wanneer ben je afgestudeerd?
In 2010 ben ik in Amsterdam afgestudeerd

Waarom ben je verloskundige geworden? 
Als verloskundige is het heel speciaal om (aanstaande) ouders te leren kennen vanaf het prille begin van de zwangerschap en hen te begeleiden tijdens deze bijzondere en spannende periode. De geboorte van een kindje, maar ook de geboorte van een vader en moeder! Het blijft iedere keer heel bijzonder om deze periode samen mee te mogen maken. Ik vind het enorm waardevol om met zoveel verschillende mensen om te gaan, iedereen is anders en beleeft het op zijn eigen manier. Ook een volgende zwangerschap, waarbij je de andere kindjes ziet opgroeien en grote broer of zus worden is zo tof om te zien. Als verloskundige maak je deel uit van een hele bijzondere tijd in iemands leven. Het leukste vak dat er bestaat! Verder werk je als verloskundige zelfstandig en run je samen met je collega’s een eigen praktijk. Deze afwisseling is super leuk!

Sinds wanneer werk je bij Eva van Hoorn?
Sinds 2010 werk ik bij Eva van Hoorn.

Heb je eventuele specialisaties binnen Eva van Hoorn?
Naast mijn werk als verloskundige, werk ik als praktijkmanager.

Wat is de kracht van Eva van Hoorn?

Een afwisselend team van onwijs betrokken, ambitieuze en geïnteresseerde vrouwen. Iedereen wil het beste voor de zwangere en haar kindje. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en hierdoor een heel compleet en liefdevol team, waarvan ik hoop dat iedereen zich vertrouwd en op zijn gemak voelt.

Waar word je blij van?     
Mooi weer, goede muziek, lekker eten en stralende positieve mensen!

Wat doe je het liefst als je vrij bent?    
Lekker (Surinaams) eten koken, samen op pad met mijn gezin, dagje winkelen, in huis ‘studderen’ en genieten van mijn dochter en zoon.