Kirsten Goos

Echoscopiste

Waar ben je zelf geboren?
Op 11 maart 1976 ben ik in het ziekenhuis in Hoorn geboren.  Tien minuten na mijn tweelingzus .  Mijn ouders en de gynaecoloog hebben mij pas na 28 weken zwangerschap “ontdekt” door middel van een röntgenfoto van mijn moeders buik . Ondenkbaar in deze ‘echo tijd’! Maar nog steeds een goed verhaal!

Heb je kinderen?
Ik ben getrouwd met de leukste ambulancechauffeur van West-Friesland en samen hebben we 2 jongens, Ties en Kes. 

Waar ben je bevallen?
Ik ben de eerste keer in 2006 in het AMC bevallen omdat Ties zich 10 weken te vroeg aandiende.  Kes is in 2009 met 38 weken in het DLZ geboren. 

Waar en wanneer ben je afgestudeerd?
Na een studie orthopedagogiek ben ik in 1999 in het DLZ terechtgekomen. Daar heb ik als doktersassistente op de SEH, de röntgenafdeling en reumatologie gewerkt.  Nadat ik op de poli gynaecologie terecht kwam  ben ik in 2004 begonnen als echoscopiste.  Eerst voor de gynaecologen in het DLZ en in mijn eigen (pret)praktijk .  Sinds een aantal jaren alleen nog bij de Eva van Hoorn waar we alle echo’s voor de verloskundigen en gynaecologen doen. 

Waarom ben je echoscopist geworden?
Echoscopiste is het meest mooie beroep wat er is! Nieuw leven mogen laten zien en mogen delen in alle emoties die daarbij horen. Prachtig!   

Sinds wanneer werk je bij Eva van Hoorn?
Sinds 2013.

Waar word je blij van?
Als ik niet werk ben ik druk met “moederen”.  Ik hou van lekker buiten zijn maar ook een goed boek, een avondje Netflixen of een gezellige avond -hapjes, drankjes, vriendinnen- maakt me blij.

Van hardlopen of pilates word ik pas achteraf heel blij.

Mijn werkdag sluit ik goed af als iedereen mijn kamer blij, tevreden en met een gerust hart verlaten heeft .