SPOED? 24/7 BEREIKBAAR   team blauw: 06-10631464     team rood: 06-54383524

Fieke van Rijswijk

Verloskundige

Waar ben je zelf geboren?
In het Elisabeth ziekenhuis in de gemeente Tilburg

Heb je kinderen?
Nee, ik kijk het eerst bij jullie af

Waar zou je (ooit) willen bevallen?
Ik hoop dat ik ooit thuis mag bevallen

Waar en wanneer ben je afgestudeerd?
Ik heb mijn diploma gehaald aan de Verloskunde Academie Amsterdam in juli 2016

Heb je eventuele specialisaties binnen Eva van Hoorn?
Ik ben naast verloskundige in 2018 afgestudeerd als basis echoscopiste voor de termijn en groeiecho’s. Om vervolgens in het begin van 2020 mijn certificaat als versiekundige te behalen.

Waarom ben je verloskundige/echoscopiste geworden?
Mijn oma beweert nog steeds dat ik op 8 jarige leeftijd al in vriendenboekjes schreef dat ik verloskundige wilde worden. Ik denk dat ik haar geen ongelijk kan geven. Ik ben al van kinds af aan gefascineerd door het proces van zwangerschap en geboorte. Dat je vrouwen en hun partner daarin mag begeleiden leek mij zo gaaf! Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen spijt gehad. En alhoewel ik na de opleiding verloskunde heel hard heb geroepen dat ik even rust wilde kon ik het blijkbaar toch niet laten om nog wat meer specialisaties op te pakken. Ik vind echoscopie echt een hele leuke aanvulling op mijn vak. En dan sinds dit jaar ook nog versiekundige mogen zijn maakt het plaatje mooi compleet. Het is onwijs gaaf als je een ongeboren baby zover krijgt om met jouw handen te draaien naar een mooie hoofdligging.

Sinds welk jaar werk je bij Eva van Hoorn?
Ik werk bij Eva van Hoorn sinds januari 2018.

Wat is volgens jou de kracht van Eva van Hoorn?
Het complete plaatje. We zijn met een groot team. Dat kan soms wat afschrikken. Maar zorgt er ook voor dat we in alle facetten van de zwangerschap kunnen ondersteunen en dat er bijna altijd iemand aanwezig om je van dienst te kunnen zijn of een vraag te beantwoorden.

Waar word je blij van?
Om heel eerlijk te zijn word ik toch echt het meest vrolijk van een mooie bevalling! Al is het midden in de nacht. Maar een heel ander leuk aspect van ons werk vind ik het feit dat je vaak met een kort telefoon gesprek kersverse ouders of kersverse zwangeren kunt geruststellen met hun onzekerheden en vragen. Naast mijn werk word ik blij van het strand en de zee.

Wat doe je het liefst als je vrij bent?
Als ik vrij ben ga ik graag zingen in mijn koor Broadway, lekker uit eten met vriendinnen, wandelen aan het strand en houd ik van een leuk dansfeestje.