Leerling kraamverzorgende

leerling kraamverzorgende

met Verzorgende IG diploma

Wij hebben bij Eva van Hoorn een ervaren en veelzijdig team van 30 kraamverzorgenden en leiden daarbij per jaar ongeveer 3 kraamverzorgenden op. 

Via het Horizon College en de Geboortezorg Academie kun je een verkorte opleiding tot kraamverzorgende volgen als je een Verzorgende IG diploma hebt. Heb jij al een Verzorgende IG diploma op zak en wil je graag in de kraamzorg werken? Dan is dit jouw kans! 

De kraamverzorgende:

Vind jij het leuk om jonge gezinnen te helpen een goede start te maken? Dan is kraamverzorgende misschien wel dé baan voor jou! De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de bevalling (partusassistentie). Zij ondersteunt, begeleidt en verzorgt de moeder en het kind in het kraambed, zij geeft voorlichting en instructies aan de kraamvrouw en haar partner. Zij observeert, signaleert en rapporteert aan de verloskundige en de jeugdgezondheidszorg over hoe het gaat met het kraamgezin. Zij geeft het kraamgezin het zelfvertrouwen om een goede start te maken als (nieuw) gezin.

De opleiding en werkplek:

  • De opleiding duurt ongeveer 7 maanden, waarbij je vrijstelling krijgt voor Anatomie-Fysiologie en een aantal BPV-uren. Je dient 400 BPV-uren te maken. 
  • Je krijgt een contract van 24 uur per week met een passend leerling salaris. Na de opleiding kom je bij ons in dienst en bespreken we hoeveel uren je graag op contact wilt werken.
  • Zie de website van de Geboortezorg Academie voor de starttijden. De opleiding bij het Horizon College begint ieder jaar in september. 
  • De opleidingskosten worden door Eva van Hoorn betaald en je ontvangt alle benodigde spullen, zoals kleding, een compleet ingerichte werktas en een tablet.
  • Tijdens de BPV-uren loop je met een ervaren kraamverzorgende mee en wordt je voortgang bijgehouden.
  • De opleiding levert het (CZO) branchediploma kraamverzorgende op, waarna je je kunt registreren bij KCKZ.

        Meer informatie over de opleiding vind je op de website van de Geboortezorg Academie en het Horizon
        College. 

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje naar kraamzorg@evavanhoorn.nl of bel naar onze praktijk en vraag naar Jeanet Hania, onze kraamzorg manager.