SPOED? 24/7 BEREIKBAAR   team blauw: 06-10631464     team rood: 06-54383524

Susanne Jumelet

Verloskundige

Waar ben je zelf geboren?
Ik ben thuis geboren in Amsterdam.

Heb je kinderen?
Ik heb 2 volwassen kinderen, mijn zoon zat veel te lekker in mijn buik en moest bij 42 weken met een inleiding van de bevalling in het Dijklander ziekenhuis geboren worden.

Mijn dochter is als een speer thuis geboren, bijna zonder mijn collega verloskundige erbij.

Waar en wanneer ben je afgestudeerd?
Ik ben in 1993 in Amsterdam afgestudeerd

Waarom ben je verloskundige geworden?
Omdat ik het mooi vind dat je voor korte tijd intensief betrokken bent bij een gezin. Waarbij ik al kindjes geboren laat worden van moeders die ik geboren heb laten worden. “Mijn Oma generatie.”

Ik kan elke dag genieten van het contact met de zwangere en barende vrouwen. Geweldig ook om midden in de nacht op pad te gaan om een barende en partner te ondersteunen. De stilte van de nacht geeft een heel apart sfeertje. Als je dan vroeg in de ochtend naar huis rijdt en de wereld tot leven komt, denk je, jullie moesten eens weten wat voor bijzonders ik heb meegemaakt vannacht.

Sinds wanneer werk je bij Eva van Hoorn?
Ik werk sinds het begin in 2007 bij Eva van Hoorn, ik werk al sinds 1993 als verloskundige in Hoorn.

Heb je eventuele specialisaties binnen Eva van Hoorn?
Binnen Eva van Hoorn werk ik als praktijkmanager, zorg ik voor personeelszaken en zet ik mij in voor ons eigen kraamzorgbureau.

Wat is volgens jou de kracht van Eva van Hoorn?
Onze kracht is dat we laagdrempelige zorg geven. Kwaliteit van onze zorg vinden we heel belangrijk daarom hebben we veel overleg met elkaar, onder andere ook met de gynaecologen van het Dijklander ziekenhuis, onze buren.

Waar word je blij van?
Ik word blij als ik weer een gezond kindje in mijn handen heb met trotse, tevreden ouders. Ik word blij van het bedenken van vernieuwingen in de verloskundige zorg om nog betere en op de cliënt afgepaste zorg te kunnen geven. En het belangrijkste ik word blij van het werken met mijn lieve, gezellige en professionele collega’s.

Wat doe je het liefst als je vrij bent?
Als ik vrij ben ga ik lekker hardlopen, spinning doen of Yoga. Daarnaast kook ik graag samen met mijn dochter. Naar het theater gaan is ook een hobby van mij.