SPOED? 24/7 BEREIKBAAR   team blauw: 06-10631464     team rood: 06-54383524

Lisette Edelschaap

Verloskundige

Sinds 1993 ben ik, Lisette Edelschaap verloskundige.

Begonnen als verpleegkundige, daarna naar België gereisd voor de opleiding Verloskunde met een lange stage in Nederland om ook thuis bevallingen te kunnen begeleiden.

Aan de kust, in Katwijk heb ik 8 jaar lang ‘Kattukkers” ter wereld geholpen. Nu werk ik alweer sinds 2002 in West-Friesland. Dit met veel plezier in een groot gezellig team. Daar zit ook onze kracht, van Eva, doordat we veel verschillende ideeën kunnen inbrengen, ieder met zijn eigen talenten!

Ik hoop door mijn inbreng op het spreekuur dat aanstaande ouders blij zwanger zijn en met vertrouwen de baring ingaan. Ondanks dat een baring niet altijd verloopt zoals bedacht en ondanks ‘de zware arbeid’, zoals de Belgen zeggen, moet het toch een feest worden!

Naast mijn werk vermaak ik mij met sporten en het runnen van mijn gezin met 4 kinderen: Stef, Onno, Femke en Ciska zijn thuis geboren. Thuis bevallen kon alleen omdat de bevallingen vlot en voorspoedig verliepen, anders was ik graag naar het ziekenhuis gegaan. Helaas heb ik ruim 20 jaar geleden ook een zoontje verloren tijdens de zwangerschap, waarvoor geen reden is gevonden. Gelukkig gaan de meeste zwangerschappen en bevallingen uit zichzelf goed of kunnen wij op tijd ingrijpen, zodat we een gezonde moeder, een mooi gezonde baby en een blij gezin begeleiden.

Daar word ik in mijn werk heel blij van!