SPOED? 24/7 BEREIKBAAR   team blauw: 06-10631464     team rood: 06-54383524

Linda van Dam

Verloskundige

Waar ben je zelf geboren?
Ik ben zelf in Nieuwkoop geboren, bij een redelijke vlotte thuis bevalling.

Heb je kinderen?
Wij hebben 2 kindjes.

Waar ben je bevallen?
Ik ben één keer bevallen in het ziekenhuis, omdat onze kleine dame een beetje eigenwijs was en met haar billen eerst geboren wilde worden. De tweede keer ben ik thuis in bad bevallen.

Waar en wanneer ben je afgestudeerd?
Ik ben in 2010 in Amsterdam afgestudeerd.

Waarom ben je verloskundige geworden?
Als jongste van de nichtjes en neefjes waren er met regelmaat zwangeren in de familie, daar was ik gefascineerd door. Ook vond ik het programma als de bevalling en de kraamkliniek ontzettend leuk, toen wist ik het: ik zou verloskundige worden.

Sinds wanneer werk je bij Eva van Hoorn?
Ik werk bij Eva van Hoorn sinds 2011.

Heb je eventuele specialisaties binnen Eva van Hoorn?
Ik plaats spiraaltjes en ik regel de verhuur van onze eigen bevallingsbaden.

Wat is volgens jou de kracht van Eva van Hoorn?
De kracht van Eva is vind ik de diversiteit die wij binnen ons team hebben, waardoor er heel veel kennis en kunde in huis is.

Waar word je blij van?
Ik word blij van mijn werk als in in de holst van de nacht naar huis rij, in de wetenschap dat er net iets heel moois is gebeurd. Ik heb zojuist een prachtig kindje geboren zien worden, maar ook krachtige ouders geboren zien worden. En de rest van de wereld die weet eigenlijk nog van niets.

Buiten mijn werk word ik vooral blij van geluksmomentjes met de mensen om mij heen. En tegenwoordig staan de knuffels met lachjes van onze zoon en dochter heel hoog op deze lijst.

Wat doe je het liefst als je vrij bent?
Natuurlijk knuffelen met onze kinderen! En heel veel leuke dingen doen met familie en vrienden. Daarbij hoef ik mij nooit te vervelen op de vrije momenten, want ik ben ook graag creatief bezig.