Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media

Net bevallen…

deverloskundige

Borstvoeding

lalecheleague

Kraamzorg

Kraamzorg is uniek in de wereld. Behalve Nederland is er geen land ter wereld waar vrouwen een kraamverzorgende krijgen die hen ondersteunen tijdens de bevalling én het kraambed. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige tijdens jouw bevalling en leert jou en je partner de baby te verzorgen of zij helpt jou bij de borstvoeding. Een kraamverzorgende blijft ongeveer 8 dagen na de bevalling. Meld je voor 16 weken zwangerschap aan bij een kraambureau naar keuze.

Geboorteaangifte

Wanneer de baby geboren is dan ben je verplicht het kind binnen 3 dagen na de geboorte aan te geven bij de gemeente waarin het kind geboren is. Aangifte wordt meestal door de vader gedaan, maar mag ook gebeuren door iemand die bij de geboorte aanwezig was.
Alle kinderen die in gemeente Hoorn worden geboren moeten op het gemeentehuis aan de Nieuwe Steen 1 in Hoorn worden aangegeven.  Hiervoor dient er van tevoren online een afspraak gemaakt te worden: https://www.hoorn.nl/geboorte

Anticonceptie

Ongeveer 6 weken na de bevalling kun je weer seks hebben omdat je baarmoeder dan weer hersteld is en het bloedverlies is gestopt. Je kunt dan wel weer voor het eerst menstrueren en dus ben je weer vruchtbaar. 4 weken na de bevalling kun je alweer zwanger worden. Als je niet het risico wil lopen direct weer zwanger te worden bedenk dan hoe je dit wil voorkomen: http://www.anticonceptie.nl/

Weet de weken

Eva van Hoorn is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, ingeschreven in het kwaliteitsregister en BIG-geregistreerd.

Samenwerking met het Westfriesgasthuis

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute