Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
27 apr
2020

Update Corona virus 27-04-2020

Beste zwangeren en partners,

Naar aanleiding van de nieuwe aanbevelingen van het Outbreak Management Team en de maatregelen zoals die op de persconferentie van 21 april zijn besproken zijn de verloskundigen in Nederland ook aan de slag gegaan om te kijken welke maatregelen aangepast kunnen worden zodat de zorg weer beter kan aansluiten bij de behoeftes.
Er zijn landelijk grote zorgen dat we een tweede crisis gaan krijgen als we nu alweer terug naar normaal zouden gaan. Hier moeten we met zijn allen voor waken, vandaar dat we met kleine stapjes de verloskundige zorg weer gaan uitbreiden.

Wat verandert er:

  • De eerst echo wordt weer gepland rond de 8 weken. Alle zwangeren van Eva van Hoorn, die aankomende week niet verder zijn dan 9 weken worden door ons gebeld om deze echo te plannen. Het intakegesprek én het counselingsgesprek na de termijnecho zal nog telefonisch plaatsvinden.
  • De laatste 6 weken hebben we jullie voor elke controle gebeld, zodat de tijd op de praktijk zo kort mogelijk zou zijn. Dit verandert nu weer; we bespreken alle vragen en klachten weer op de praktijk. Wel proberen we de 1,5 meter zo veel mogelijk te waarborgen.
  • Verder zijn er twee telefonische controles bij gekomen: bij ongeveer 23 en 33 weken zullen we tijd inplannen voor een gesprek.

Helaas blijft het zo dat je voor ALLE echo’s en controles ALLEEN moet komen. Weet dat we dit de moeilijkste maatregel van allemaal vinden, omdat we ons heel goed realiseren hoe spannend en bijzonder deze controles zijn.

Voor de bevallingen en kraamtijd verandert er nog niks. Indien nodig komen we bij jullie thuis en de keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft. Je partner mag natuurlijk mee, maar anderen helaas niet.
Tijdens de kraamtijd komen we 1-2 keer fysiek langs, de rest van de controles zullen telefonisch plaatsvinden. Is het nodig dat we vaker of een keer extra langskomen dan doen we dat natuurlijk.

Kom NIET naar de praktijk met klachten die bij Corona kunnen horen. Neem telefonisch contact met ons op als je hoest, verkouden bent of je koorts boven de 38 graden hebt!Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute