Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
14 mrt
2020

BELANGRIJK BERICHT MBT HET CORONAVIRUS!

Beste zwangeren,

Op 13 maart 2020 is er door de Nederlandse organisatie voor verloskundigen (KNOV) een advies gegeven omtrent de verspreiding van het COVID-19 virus. Wij hopen dat jullie begrip hebben voor de maatregelen die genomen worden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, dit voor zowel jullie als zwangeren en kraamvrouwen, maar ook voor ons als zorgverleners.

• De tijd tussen jouw controles wordt langer, hierdoor kom je minder vaak op controle tot in ieder geval 31 maart. We volgen hierin de adviezen van de KNOV. Er staat natuurlijk voor iedereen al een controle gepland de komende weken, de mensen die een controle hebben bij een termijn die niet in het adviescontroleschema past gaan wij dit weekend bellen. Houd je telefoon dus in de gaten! Ben je niet gebeld, dan verwachten we je (zonder klachten die bij het virus passen) op het spreekuur. Ook houden wij de controles zo kort mogelijk, wij voelen aan je buik, luisteren het hartje en meten de bloeddruk om op deze manier de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden. Veilige zorg staat ten alle tijden voorop, onderaan dit bericht vinden jullie een lijstje met klachten waarbij jullie ons op het spoednummer moeten bellen. Wij stemmen dan samen een controle af.

• De visites in de kraamweek proberen wij zoveel mogelijk telefonisch te doen, wij bellen de kraamvrouwen op. Indien blijkt dat het noodzakelijk is dat wij langs komen gebeurt dit natuurlijk.

• Echo’s die gepland zijn, gaan door volgens schema. Deze echo’s zijn noodzakelijk. We verzoeken iedereen hier maximaal één persoon mee naar toe te nemen. Pret-echo’s gaan helaas niet door.

Blijf bij koorts, verkoudheidsklachten en andere gezondheidsklachten thuis, kom niet naar de verloskundigenpraktijk.

Kom alleen naar het spreekuur, neem geen partners/kinderen of anderen mensen mee (evt via face-time meekijken).

• Voorlopig is er geen speelgoed in de wachtkamer en de spreekkamer. Ook de boeken en tijdschriften hebben wij weggehaald.

• Er is tot op heden nog vrijheid in de keuze waar je wilt bevallen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Bij een bevalling in het ziekenhuis wordt dringend verzocht één iemand mee te nemen en visite (indien gewenst) pas thuis te laten komen.

• Bel ons altijd op ons spoednummer als:
– De bevalling is begonnen.
– Je meer dan 20 weken zwanger bent en je klachten hebt die te maken kunnen hebben met een hoge bloeddruk. Deze klachten kunnen los van elkaar optreden.
Hevige misselijkheid, hoofdpijn, pijn in je bovenbuik, plotseling veel vocht vasthouden, gekke vlekken en kleuren zien, niet kunnen kijken of pijn tussen je schouderbladen.
– Je vanaf 26 weken zwangerschap de baby niet of niet goed voelt bewegen.
– Bij vaginaal bloedverlies of vaginaal vochtverlies.
– Je nog geen 37 weken zwanger bent en denkt dat je bevalling begonnen is.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen kunnen jullie altijd de dienstdoende verloskundige bellen of ons een mail sturen. Dit weekend kunnen veel zwangeren dus een telefoontje van ons verwachten, let erop dat wij anoniem kunnen bellen. Als er niet wordt opgenomen zullen wij het later opnieuw proberen.
Bedankt voor jullie begrip. We hopen zo met zijn allen de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De medewerkers van Eva van Hoorn

 Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute