Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
05 jun
2017

Ontwikkeling week 19

Deze week krijgt je baby een witte, vettige substantie op zijn huid. Dit wordt vernix caseosa genoemd en bestaat uit donshaar, dode huidcellen en olie uit je baby’s klieren. Dit wasachtige spul beschermt je baby tegen de invloeden van het vruchtwater en tegen infecties.

Vlak na de geboorte zit vaak nog wat vernix op de huid van je baby.
De armen en benen zijn ondertussen in de juiste verhouding ten opzichte van elkaar en de rest van het lichaam. Het kraakbeen wordt steeds verder vervangen door bot. Je baby is nu nog heel lenig: hij stopt net zo makkelijk een teen in zijn mond als een duim!
De donshaartjes die je kind een paar weken geleden kreeg, gaan nu, op sommige plekken, weer uitvallen. Daarvoor in de plaats komt steviger haar, vooral boven op het hoofd. Je baby krijgt bovendien echte wenkbrauwen en wimpers!

Bij elke controle voelen wij aan je buik of je kind goed groeit. De bovenkant van je baarmoeder komt nu bijna tot aan je navel. Je baby heeft nu ongeveer de helft van zijn uiteindelijke lengte bereikt. Dat komt mooi overeen met de zwangerschapsduur, want je bent al bijna op de helft.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute