Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
08 jan
2017

Ontwikkeling week 41

De uitgerekende datum is verstreken en er is niets gebeurd. Wist je dat ongeveer de helft van alle vrouwen na de uitgerekende datum bevalt? Met 41 weken zwangerschap ben je dus nog geen uitzondering. Het is echter ook niet vreemd dat je ongeduldig en nieuwsgierig begint te worden of inmiddels al bent!

Je baby heeft besloten om langer dan de uitgerekende datum in je baarmoeder te blijven. Dit is niks om je zorgen over te maken. Doorgaans is dit niet schadelijk voor je baby (en voor jou).

De controles gaan bij ons gewoon door. Vanaf 41 weken kunnen we met een inwendig onderzoek kijken of er al iets ontsluiting is. Als dit zo is kunnen we ‘strippen’. Dit betekend dat we de vliezen proberen los te maken van de baarmoedermond (zonder ze te breken) en daarmee proberen de bevalling op gang te helpen. Dit kan de baarmoeder zodanig prikkelen dat de weeën op gang komen. De keuze ligt hierin bij jullie. Niets moet.

Als niets erop wijst dat de bevalling snel gaat beginnen, is de kans groot dat je wordt ingeleid. Om dit te bespreken plannen we tussen 41 en 42 weken een afspraak bij de gynaecoloog. Bij 42 weken ben je echt over tijd en zal de bevalling in het ziekenhuis plaats moeten vinden.

Er wordt gekeken of de conditie van je baby nog goed genoeg is om af te wachten tot je de 42 weken passeert, of dat er eerder actie nodig is. Al met al kun je deze week dus wel drie keer een controle hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute