Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
08 okt
2016

Ontwikkeling week 34

Je baby is voldragen na 37 weken, maar bij een geboorte na 34 weken is de overlevingskans erg groot. Baby’s die nu geboren worden kunnen op de korte termijn gezondheidsproblemen hebben, maar op de lange termijn zijn ze meestal net zo gezond als voldragen baby’s.

Afhankelijk van onder andere het gewicht kan een couveuse nog wel nodig zijn. Zijn bescherming tegen infecties wordt ook steeds beter nu het immuunsysteem steeds beter ontwikkeld is.
De kans is echter veel groter dat je baby nog minimaal 3 weken in je buik blijft en dat is uiteindelijk natuurlijk het best. Bij je baby groeien nu de nagels tot de vingertoppen. Als hij geboren is duurt het dan ook niet lang voor je zijn nagels mag knippen. Als je een jongen krijgt, dalen zijn testikels van zijn buik naar zijn scrotum.

Je kind groeit nu niet zo hard meer. Hij komt nog maar een paar ons per week aan. Heb je een grote buik, dan betekent dat niet per se dat je een groot kind krijgt. En andersom geldt dat ook: een kleine buik wil niet zeggen dat je een klein kind krijgt. De grootte van je buik wordt naast het gewicht van de baby namelijk ook bepaald door de stevigheid van je buikspieren, de hoeveelheid vruchtwater, de mate waarin je vocht en vet vasthoudt en je eigen postuur. Ben je klein, dan komt je buik meer naar voren, simpelweg omdat er weinig ruimte is om in de lengte te groeien. Ben je lang, dan heb je vaak een plattere buik.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute