Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Zwangerschapsmasker

Sommige vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap pigmentplekken in hun gezicht of nek. Dit wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Wat kun je er tegen doen en hoe kom je ervan af?


Een pigmentvlek in je gezicht kan ontstaan door zwangerschapshormonen die de structuur van je huid veranderen. Je huid kan tijdens de zwangerschap droger of vetter worden, maar ook je pigment kan dus veranderen.
Niet alle zwangere vrouwen krijgen een zwangerschapsmasker. Sommigen hebben er meer aanleg voor dan anderen. Als je van jezelf al een redelijk donkere huid hebt, is de kans op pigmentvlekken in je gezicht groter dan bij vrouwen met een lichtere huid.

Als je al weet dat je aanleg hebt voor een zwangerschapsmasker, is het slim om tijdens je zwangerschap en de maanden daarna zo min mogelijk in de zon te zitten. Kom je toch in de zon, gebruik dan zonnebrand met een hoge beschermingsfactor (50 SPF) of draag een zomerhoed. Ook de zonnebank wordt absoluut afgeraden.

Als je wel vlekken hebt, hoef je je geen zorgen te maken. De pigmentvlekken kunnen geen kwaad. De vlekken verdwijnen ongeveer drie maanden na je zwangerschap vanzelf. Het is wel mogelijk dat er nog lichte pigmentatie overblijft, maar hier kun je wat aan doen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute