Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Op bezoek bij Eva

Je komt weer langs op de praktijk. Je zwangerschapsverlof is nu in ieder geval begonnen. Meestal ben je hier ook wel aan toe, maar soms moet je best nog even wennen aan je nieuwe ritme. We zijn benieuwd hoe het met je gaat en bespreken jouw vragen en/of klachten.

Ook zijn wij benieuwd of je al een intakegesprek met het kraambureau hebt gehad en of er bijzonderheden zijn. Naast de gebruikelijke controles, is het deze controle ook belangrijk dat je kindje met het hoofdje naar beneden ligt en controleren of het hoofdje al is ingedaald.

Als het kindje met de billen (stuitligging) naar beneden ligt of we twijfelen aan de ligging, zal er een liggingsecho bij Eva worden ingepland. Als het kindje in stuit ligt zijn er meer risico’s tijdens de bevalling. Ongeveer 3-4% van de kinderen ligt bij 36 weken nog in stuitligging. Bij een stuitligging worden vervolgens de opties besproken, zoals een uitwendige versie.

Soms heb je misschien zelf al gemerkt dat je kindje dieper ingedaald is in het bekken. Je voelt soms wat meer druk in je onderbuik, moet vaker plassen, krijgt meer ruimte in je bovenbuik en je hebt misschien wat indalingsweeën gehad? Graag willen wij tijdens het uitwendig onderzoek ook voelen of het hoofdje in het bekken is ingedaald. Ben je zwanger van je eerste kindje dan gebeurd de indaling soms wat eerder in de zwangerschap (rond 34 weken), als het niet je eerste kindje is dan gebeurd het soms pas tijdens de bevalling. Als het hoofdje in het bekken is ingedaald heeft dat als voordeel dat de kans klein is dat het kindje alsnog naar stuitligging draait of de navelstreng uitzakt bij gebroken vliezen. Als je het kindje niet is ingedaald en de bevalling begint met gebroken vliezen willen wij dat je ons altijd even opbelt. Wij komen dan bij je langs om te controleren of het hoofdje dan wel mooi ingedaald is.

Je bent nu hoogzwanger en het is belangrijk om alles in huis te hebben voor de bevalling, hier vragen we ook naar tijdens de controle.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute