Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Op bezoek bij Eva

Je komt weer bij ons langs. Meestal plannen we deze controle wat langere tijd in, zodat we samen met jou en je partner kunnen praten over de bevalling. Eerst doen we de gebruikelijke controles en bespreken we jouw vragen en/of klachten. We voelen weer aan je buik om de groei van jullie kindje te beoordelen.

De hoogte van je baarmoeder noteren we iedere controle in je dossier en op die manier kun je een goede inschatting maken of je kindje voldoende groeit. Als je baarmoeder normaal groeit, zijn er geen zorgen over de groei. Het is dan ook niet nodig om een echo te maken. Wanneer je baarmoeder niet voldoende groeit of moeilijk te beoordelen is, wordt een echo gemaakt om je kind te meten en in te schatten hoeveel hij op dat moment weegt.

In sommige gevallen wordt er (regelmatig) een echo gemaakt:

  • als er aanwijzingen zijn dat je kind niet goed groeit,
  • als je eerder een kind hebt gekregen dat te klein werd geboren,
  • als de hoogte van de baarmoeder bij jou moeilijk te meten is.

Vervolgens zijn we benieuwd hoe jullie over de bevalling denken; waar wil je bevallen?, heb je specifieke wensen voor de bevalling?, hoe denk je over pijnbestrijding? en wat verwacht je van ons als verloskundige? Sommige vrouwen hebben een duidelijk geboorteplan en anderen laten alles op zich afkomen, beide is natuurlijk prima.

Bovendien kun je soms tijdens de bevalling andere keuzes maken dan als je vooraf hebt bedacht. Ook bespreken we met jullie wanneer je moet bellen als de bevalling begint, wat je in huis moet hebben voor de bevalling en kraamperiode en wat je in je bevaltas voor het ziekenhuis stopt. Mocht je nog meer behoefte hebben aan informatie over bevallen, dan ben je natuurlijk altijd welkom op de voorlichtingsavond over bevallen bij Eva!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute