Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Ontwikkeling week 36

Je baby is ondertussen zo groot dat de baarmoeder erg krap wordt. De baarmoeder bereikt daarnaast ook het hoogste punt, namelijk de ribbeboog. Dit kan er voor zorgen dat je longen behoorlijk in de knel komen. De longcapaciteit kan zelfs met een kwart afnemen en dat merk je!

Van de kleinste inspanning kan je buiten adem zijn. Als de baby gaat indalen zal je merken dat je weer lucht krijgt. De baby drukt dan niet meer zo tegen de longen aan.

De baby gaat ook in een houding liggen die voor hem fijn is. De meeste baby’s gaan netjes met hun hoofd naar beneden liggen. Ligt jou baby in een stuitligging (met zijn billen naar beneden) dan kan een getrainde verloskundige (bij Eva van Hoorn is dat Elze van het blauwe team) hem van buitenaf proberen te draaien. Na 36 weken zwangerschap is de kans klein dat je baby nog zelfstandig draait.

De huid van je baby is nog steeds bedekt met huidsmeer: een wit, glibberig laagje dat hem beschermt tegen het inweken van het vruchtwater. Je baby verliest dit laagje in de laatste weken van je zwangerschap. Het huidsmeer komt dan in vlokjes in het vruchtwater terecht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute