Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Ontwikkeling week 27

Je baby blijft de komende weken groeien in lengte, maar in verhouding groeit hij qua gewicht nog veel sneller. Tot de geboorte zal je baby in lengte niet meer verdubbelen, terwijl hij waarschijnlijk nog minimaal 4 keer zo zwaar wordt. Dit extra gewicht zit voor een groot gedeelte in vetlagen. Dit vet helpt je baby om warm te blijven buiten de baarmoeder.


Ondertussen heeft jullie kindje ook een redelijk vast slaapritme gekregen. In de tijd dat hij wakker is, zijn de ogen open, beweegt hij en zuigt hij op zijn vingers.

Je kunt nu steeds meer contact maken met je kind. Als je ontspannen op bed of op de bank gaat liggen en zachtjes met je handen over je buik wrijft of voorzichtig druk uitoefent, komt je baby naar je handen toe. Misschien lukt het niet meteen, maar als je het een paar keer herhaalt, er even de tijd voor neemt en je concentreert, lukt het waarschijnlijk wel.

Is het gelukt, dan kun je zelfs al een spelletje doen met je kind door je hand telkens een stukje te verschuiven. Je baby komt dan steeds opnieuw naar je hand toe om zich ertegenaan te vleien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute