Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Je buik wordt groter 

Je gaat steeds meer zien dat je zwanger bent, want je buik wordt vanaf nu echt wat groter. Ook voor de buitenwereld is het steeds meer zichtbaar. Bij iedere vrouw groeit de buik anders en dit kan ook per zwangerschap verschillen.

Soms kan het je onzeker maken als je buik wat groter of kleiner is dan een andere zwangere vrouw, maar de grootte van je buik zegt niets over de groei van je kindje.

Je gewicht neemt ook toe in de zwangerschap, ongeveer een halve kilo per week. Natuurlijk hoort dit groeien bij de zwangerschap, maar je kunt wel schrikken van de kilo’s die eraan vliegen. Gemiddeld groei je in de hele zwangerschap 12 tot 17,5 kilo. Als je BMI hoger is dan is het voldoende om in de hele zwangerschap maar 7,5 tot 12,5 kilo aan te komen. Toch is het niet het moment om te gaan lijnen in de zwangerschap. Lijnen in de zwangerschap is slecht voor je kindje. Door te lijnen komen schadelijke stoffen die liggen opgeslagen in het vet in je bloedbaan, via het bloed bij je kindje. Gaat het wel erg hard met de kilo’s kijk dan eens naar je eetgewoonten. Eet tussendoor bijvoorbeeld wat vaker fruit, yoghurt of rauwkost in plaats van een snack. En drink veel water: het stilt de honger zonder dat je ervan aankomt. Heb je juist een laag BMI kijk dan ook goed naar je voeding en de keuzes die je maakt. Soms is het dan goed om juist volle producten te nemen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute