Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
06 okt
2016

Flesvoeding

Vaak wordt er in bladen en op websites alleen maar geschreven over het geven van borstvoeding. Maar wat als je nu al weet dat je geen borstvoeding kunt of wilt gaan geven? Wat voor flessen moet je dan bijvoorbeeld aanschaffen?

Koop gewoon een paar verschillende standaard flessen, het maakt niet uit van welk merk. Koop in ieder geval wel twee flessen, zodat je met de één kunt voeden terwijl je de ander uitkookt of steriliseert.

Je hebt ook kleinere flesjes, speciaal voor kleinere hoeveelheden. Ook bestaan er verschillende spenen van verschillende merken. Gebruik voor de eerste periode het kleinste speentje voor pasgeboren baby’s. Verder is het uiteindelijk een kwestie van proberen welke speen en fles het best bij jouw baby past.

Ook als je graag borstvoeding wilt geven, is het handig om wat flesjes in huis te hebben. Ga je bijvoorbeeld straks weer werken en wil je gaan kolven? Dan kun je na 2-3 weken de baby laten wennen aan het drinken van afgekolfde moedermelk uit een flesje. Moedermelk kun je het best opwarmen in een flessenwarmer of au bain-marie maar niet in de magnetron.

Kijk ook vast naar alle soorten kunstvoeding die er te verkrijgen zijn. De grote merken zijn natuurlijk bekend, maar ook de huismerken van de supermarkt of drogist zijn goed. Kijk hierbij wat goed voelt en bij je budget past.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute