Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
05 okt
2016

Ontwikkeling week 18

Heb je zijn eerste schopje al gevoeld? Dat kan vanaf nu zeker een keer gebeuren! Maar wees niet ongerust als het niet gebeurt. Sommige moeders voelen hun kindje pas bij 22 weken voor het eerst. Je zult hem nog niet elke dag voelen. Hij of zij moet daar wat sterker voor worden.

Ondertussen ontwikkelt het zenuwstelsel zich verder. De zenuwen worden nu bedekt met een stof genaamd myeline. Deze stof zorgt ervoor dat boodschappen via de zenuwen veel sneller worden doorgegeven. Dit zorgt ervoor dat je baby steeds meer controle heeft over zijn bewegingen. De zenuwen in de hersenen worden verder gespecialiseerd in de verschillende zintuigen (zicht, gehoor, reuk, smaak en tast).
De tastzin van je baby is verder ontwikkeld. Dat betekent dat hij het kan voelen als jij over je buik strijkt en dat hij zijn eigen bewegingen voelt. De spieren van de ogen worden intussen getraind. Je baby kan nog niet gericht kijken, maar hij oefent al wel. Af en toe kijkt hij recht, maar meestal niet. Ook na de geboorte heeft je kind nog een tijdje moeite om zijn blik te fixeren. Daardoor kijkt hij nog regelmatig scheel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute