Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
05 okt
2016

Ontwikkeling week 15

Iedere dag lijkt je baby meer op een echt mensje. De oren zaten in de nek, maar zijn nu naar de zijkanten van zijn hoofd bewogen.

De ogen zijn daar juist net weg en zitten nu aan de voorkant van het gezicht. De botten groeien verder en worden langer. Hoewel er nog niet veel valt te proeven, ontwikkelen ook de smaakpapillen zich. De huid is nog steeds erg dun en doorzichtig, hierdoor blijven de aderen zichtbaar. Het hoofd is zo groot als een knikker, de vuisten zijn zo groot als een erwt

Wat doet je baby eigenlijk de gehele dag? Wees maar niet bang dat hij zich verveelt, hij traint namelijk keihard voor het moment dat hij jouw baarmoeder verlaat. Hij oefent met ademen (door vruchtwater in zijn longen te zuigen en er weer uit te persen), zuigen en slikken. Allemaal vaardigheden die hij nodig heeft om straks te kunnen overleven. Hij kan inmiddels al zijn gewrichten en ledematen bewegen en doet dit dan ook alsof het een lieve lust is. Aangezien hij nog te klein is zal jij dit nu nog niet voelen, maar dat duurt niet lang meer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute