Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
05 okt
2016

Ontwikkeling week 14

De kleine sportieveling in je baarmoeder is nu bijna constant in beweging. Deze bewegingen worden steeds soepeler en vloeiender.

Je kind trappelt met de beentjes, maakt zelfs stapbewegingen, zwaait met de armpjes, balt de handen tot vuistjes, beweegt de teentjes en vingertjes en zwemt van de ene naar de andere kant van je buik heen en weer. Die beweeglijkheid is heel goed voor het trainen van de spieren.
Dankzij hersenimpulsen worden ook zijn gezichtsspieren getraind. Zo kan het dat hij fronst of een grimas trekt. Je baby krijgt nu ook wat donshaartjes. Daarmee wordt het hele lijfje bedekt: het voorhoofd, de buik, de beentjes, de handjes… Die donsharen blijven zitten tot ongeveer de zevenendertigste week. Waarschijnlijk dienen ze om het huidsmeer dat door de talgkliertjes wordt aangemaakt op zijn plek te houden. Komt je kind iets eerder ter wereld dan 40 weken dan kunnen er nog fijne haartjes op schouders, ruggetje en gezichtje zitten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute