Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
05 okt
2016

Ontwikkeling week 10

Om in dit tempo door te kunnen groeien en ontwikkelen heeft jullie kind voeding nodig. In het begin kreeg de baby deze voedingsstoffen via het dooierzakje, maar vanaf deze week heeft de placenta deze functie overgenomen.

Jullie kindje is verbonden via de navelstreng met de placenta, waar de uitwisseling plaatsvindt van voedingsstoffen, maar ook van afvalstoffen die de baby produceert. De navelstreng heeft 3 bloedvaten met daaromheen een gelei die er voor zorgt dat deze belangrijke vaten niet afgeknepen kunnen worden.
Er is een boven- en onderkaak waar 20 kleine bobbeltjes in zitten die maanden na de geboorte melktandjes vormen. Er groeien ook al wat haartjes op het hoofdje! De nieren ontwikkelen zich snel en beginnen zelfs al met het produceren van urine.

De feitjes:

Zo groot als een kers  (3,1cm)           Zo zwaar als een dropje (4 gram)

1                                      2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute