Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
05 okt
2016

De 20-weken echo

De 20 weken echo wordt gemaakt tussen de 18 en 22 weken van de zwangerschap bij Eva van Hoorn.
Hierbij doen de vier (verloskundige-)echoscopisten van Eva van Hoorn de SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek) en de 2 gynaecologen van het Westfriesgasthuis de GUO (Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek).

Het verschil tussen de SEO en GUO is dat er soms een medische indicatie is om de 20 weken echo door de gynaecoloog te laten doen. Die indicatie kan er al zijn voordat de 20 weken echo plaatsvindt, bijvoorbeeld als de zwangere zelf een hartafwijking heeft.

Ons echocentrum werkt nauw samen met het VUmc te Amsterdam.
De indicatie voor een GUO kan ook ontstaan als er bij de SEO een afwijking bij het kindje gevonden wordt. De echoscopisten verwijzen dan voor een GUO. Soms is het nodig om naar het VUmc te verwijzen omdat daar voor bepaalde afwijkingen de meeste expertise zit.

Echo-onderzoek bij 20 weken of niet?
Echo-onderzoek tijdens de zwangerschap is beslist niet verplicht. Ouders die voor dit echo-onderzoek kiezen doen dit om diverse redenen. Een argument is dat verreweg de meeste kinderen gezond ter wereld komen en een goede uitslag geruststellend is. Het doel van deze echo is om eventuele aangeboren afwijkingen op te sporen zodat verder onderzoek plaats kan vinden.

Geen garantie
De 20 weken biedt geen garantie op een gezond kindje. Veel afwijkingen zijn te zien op de echo, maar niet allemaal. Om zeker te weten dat je hiervan op de hoogte bent wordt je hier door ons en je verloskundige op gewezen.

Klik HIER voor onze folder over de 20-weken echo

Kosten
De kosten voor het echoscopisch onderzoek worden standaard vergoed door de zorgverzekeraar.Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute