Direct aanmelden

Agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 
Volg ons op social media
03 okt
2016

Do’s & Don’t s in je leven als zwangere

Kattenbak:

Verschoon geen kattenbak meer of doe dit met handschoenen aan. In ontlasting van katten kan een parasiet zitten welke een toxoplasmose infectie kan veroorzaken. Dit kan tot aangeboren afwijkingen bij het kind leiden.

Tuin:

Doe handschoenen aan bij het in de tuin werken; ook daar kan ontlasting van een kat liggen welke een toxoplasmose infectie kan veroorzaken

Verf:

Wees voorzichtig met chemische middelen zoals verf op terpetinebasis. Gebruik van een verf op waterbasis kan geen kwaad. Ga lekker buiten verven of lucht de ruimte waarin je verft goed: ramen en deuren open doen.

Zon:

Draag met mooi weer een petje en smeer (met regelmaat) een zonnebrandcrème met met hoge beschermingsfactor; dit verkleint de kans op een zwangerschapsmasker (donkere pigmentvlekken in het gezicht). Teveel zon kan voor je huid schadelijk zijn.

Medicijnen:

Wees voorzichtig met medicijnen. Gebruik enkel medicijnen wanneer het echt nodig is én die zijn voorgeschreven door een arts welke op de hoogte is van het feit dat je zwanger bent. Kijk in de bijsluiter van medicijnen die je zonder recept kan kopen of je deze mag gebruiken tijdens de zwangerschap; bij twijfel niet gebruiken of navragen bij de verloskundige van Eva.

Stop met roken. 

Stoppen is beter dan minderen. Ook is het beter wanneer beide ouders stoppen; je steunt elkaar en wanneer de baby geboren is, groeit deze niet op in een omgeving waar gerookt wordt

Verboden middelen:

Drugs en alcohol mogen nooit gebruikt worden in je zwangerschap. Belangrijk is dat je het ons altijd kunt vertellen als je deze middelen gebruikt of hebt gebruikt. We begrijpen dat het soms moeilijk is om te stoppen maar misschien kun je onze hulp daarbij gebruiken.

Lees ook de folder: ‘Wat moet je weten over roken, alcohol en drugs’Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie:

Adresgegevens:
Maelsonstraat 9
1624 NP Hoorn
0229-217019 (werkdagen van 08.00-16.30 uur)
info@evavanhoorn.nl (geen spoed)

Bij spoed en voor dringende vragen kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op:
Team blauw: 06-10631464
Team rood: 06-54383524

Wie zijn wij Klik hier voor parkeren en looproute